Welke kleur eiken parket past bij jou 

Niet elk interieur is hetzelfde en niet alle mensen hebben dezelfde smaak in kleur en dessin. Zoveel mensen zoveel keus in eiken parket vloer. Naast de 123 Protect producten hebben we voor elk interieur ook de juiste kleuren in huis. We ontwikkelden maar liefst elf verschillende tinten in kleurenolie die makkelijk aangebracht kunnen worden op je eiken houten vloer. Er zijn verschillende moderne kleurenolie verkrijgbaar zoals o.a. zand, licht gerookt, mahonie en ivoor.  

Voor wie zijn eiken houten parket vloer een eigentijdse kleur wil geven zijn er de Colors of Nature kleurolie tinten. Je vloer laten kleuren bij de parketzaak kan een kostbare aangelegenheid worden en vaak is de kleuren anders dan je voor ogen had. De door ons ontwikkelde Colors of Nature parket kleurolie zijn eenvoudig zelf aan te brengen op je eiken parket vloer en wat nog leuker is, je kunt je eigen kleur maken.  

HW Colors of Nature verschillende kleuren

Natuurlijke kleuren voor eiken parket vloer

De Colors of Nature kleurolie kun je eenvoudig lichter maken door er de HW Protect 3000 hardwax parketolie door te mengen. Hoe meer HW Protect 3000  des te lichter zal de kleur op je eiken parket vloer worden. Wil je de kleur donkerder hebben dan kun je meerdere lagen aanbrengen. Wil je nu echt een unieke kleur op je vloer dan kun je zelfs de Colors of Nature onderling mengen.  

De kleuren zijn makkelijk aan te brengen met een microvezel roller of een zachte doek. Wrijf deze goed uit en na 12 uur kun je de vloer gebruiken. Als je zelf aan de slag gaat met een gemengde kleur dan raden we je wel aan om eerst een stukje los hout te kleuren. De opgedroogde kleur kan er anders uit zien dan dat ie in de verfbak oogt. 

Daarna je vloer afwerken met HW Protect 3000 hardwax parketolie en je hebt de eerste 20 jaar geen omkijken meer naar je eiken parket vloer. Want wat doe je liever, lekker op vakantie of je vloer opknappen? Wij weten het wel.. 

De producten van 123-Protect zijn speciaal voor u ontwikkeld. Een huis moet zijn om te gebruiken en te leven. De kleuren van Colors of Nature zijn kleurvast en verbleken niet in het zonlicht.  

Wel schoonhouden, geen onderhoud

Uiteraard moet je je vloer wel schoonhouden, dat is met een eiken parket vloer niet anders dan bij een andere vloer. Je kunt een speciale parketstofzuiger aanschaffen of aan de slag gaan met een stofdoek. In beide gevallen verwijder je alleen het stof en niet het vuil. De Fix & Fresh parketvloer reiniger is speciaal ontwikkeld om vloeren die zijn behandeld met HW Protect 3000 hardwax schoon en fris te houden. Fix & Fresh parketvloer reiniger is op waterbasis en je hebt dus maar heel weinig nodig. Ongeveer 50/ 100 ml op een liter water is ruim voldoende. En dat maar eens per maand, dus je kunt met een flacon even vooruit. Belangrijk is dat je vochtig dweilt en niet nat.

Vloer schuren en onderhoud eiken parket vloer

De meest gebruikte manier is het opschuren van de oude eiken parket vloer. Daarna krijgt de vloer een nieuwe olie of laklaag en kan er weer een eeuw tegenaan. Voor het schuren van de vloer zijn er vijf stappen.

  • Alle uitstekende delen zoals schroeven en spijkers moeten verwijderd worden.
  • Als dat gebeurd is zal er grof geschuurd worden met een machine
  • Daarna zal er opnieuw geschuurd worden maar nu van grof naar fijn voor het gladste resultaat
  • Na het schuren zal de vloer stofvrij gemaakt worden
  • De laatste stap is de vloer weer netjes en strak in de olie zetten

123 en geen onderhoud meer

123-Protect is de onbetwiste topper voor jouw eiken parket vloer onderhoud en bescherming van je eiken houten vloer. Het is makkelijk aan te brengen zonder knoeien. Minstens 20 jaar lang kunnen je meubels op hun plek blijven staan. Het is het meest duurzame en milieuvriendelijk middel wat er is, geen chemicaliën of oplosmiddelen. Onze Energy Spray onderhoudsolie in spray vorm hoeft u alleen maar te gebruiken op plaatsen die intensief gebruikt worden, tijdens het aanbrengen kunt u gewoon de meubels laten staan. Tevens geeft het een extra bescherming laag aan je vloer. Uiteraard wil je dat je vloer schoon en netjes blijft. Simpel wat Fix & Fresh  en je vloer ruikt weer heerlijk fris voor lange tijd. 

Voorlichten en advies

Laat je in elk geval goed voorlichten over het onderhoud van je eiken houten vloer. Eer je gaat werken aan je eiken houten vloer kun je beter eerst een uurtje inplannen voor advies. Vaak lijkt het een simpel klusje wat je zelf kunt doen. Op you-tube staan er honderden filmpjes over het plan van aanpak. In onze showroom in Vianen krijgen we geregeld mensen die zelf hun vloer willen schuren en lakken. Helaas kan dat goed fout gaan en dan heb je echt een probleem. Onze vakspecialisten kunnen u er alles over vertellen en zonodig u doorverwijzen naar de echte vloeren restaurateur.

Te mooi om waar te zijn, geen onderhoud?

Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn. Geen onderhoud bescherming van je eiken houten vloer en ook nog eens goedkoper dan een laminaat vloer. Reken maar uit als je 20 jaar geen onderhoud hebt aan je vloer versus een laminaat vloer die misschien 10 jaar meegaat. Daarbij zijn er vloeren bekend die meer dan 1.000 jaar oud zijn en er nog uit zien alsof ze gisteren zijn gelegd. Eikenhout is een van de sterkste houtsoorten die er is en gaat een leven lang mee. Niet voor niks werden er honderden jaren geleden al schepen van eikenhout gemaakt die nu bijna ongeschonden onder de grond vandaan worden gehaald. Maar ook sluizen, meubels, deuren, trappen en kozijnen worden gemaakt van eikenhout.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *