Een onderhoud arme eikenhout vloer

Geen onderhoud voor je eikenhout vloer? 123 Protect heeft de oplossing. De HW Protect 3000 vloerolie. Deze olie hebben we zelf ontwikkeld om het jou makkelijker te maken. Als hoofdbestanddeel zit er kiezelzuur in. Kiezelzuur is een natuurlijk product dat samen met zuurstof het meest voorkomende element op aarde is. Kiezelzuur geeft stevigheid aan de plant en zorgt voor een stevig en krachtig wortelstelsel. Ook zorgt kiezelzuur voor een verhoogde weerstand bij de plant” Aldus de geleerden. Verderop zullen we wat uitgebreider over kiezelzuur vertellen. Maar het bevordert je eikenhout vloer zodat die onderhoud arm is.

Uitstraling eikenhout vloeren

De eerste indruk is vaak het belangrijkst. Dat is zo wanneer je iemand voor het eerst ziet, maar ook wanneer je voor het eerst iemands huis binnen komt lopen. Ongeacht wat er op de vloer ligt, je blik wordt toch vaak gegrepen door wat er op de grond ligt. Is het een eikenhout parket vloer, laminaat of vloerbedekking. De vloer neemt immers een prominente plaats in in iemands interieur. Een houten vloer maakt door z’n karakter meer indruk dan een vinylvloer.

De kleur van de vloer speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke uitstraling van je interieur. Bij donkere kleuren krijg je al snel een rustgevende en warme sfeer in de kamer. Een zwarte vloer kan chique staan maar zet je daar spierwitte muren tegenover kan dat erg kil en koud overkomen. Zorg dus altijd voor iets van kleur door een schilderij of enkele planten. Dit doorbreekt de steriele aanblik. Met HW Colors of Nature kun je je eigen vloer de kleur geven die je wilt.

Kleur je interieur

Ga je voor een wat klassiekere houtkleur zoals rode, bruine en natuurlijke aardetinten dan geeft dat gelijk een zachte natuurlijk uitstraling van je woonkamer. Met deze kleuren kun je eigenlijk de  mist niet mee ingaan. Zowat alle soorten meubelen zijn goed te combineren. Zowel modern als een klassieke inrichting met eikenhout is hier op z’n plaats. Pas wel op met teveel kleuren, je wilt immers niet in een circustent wonen waar je net een nieuwe eiken houten vloer in hebt gelegd. Met HW Colors of Nature kun je je eigen vloer de kleur geven die je wilt. Toch een andere kleur dan kun je de basiskleuren makkelijk mengen tot de kleur van je keus.

eikenhout

De tijdloze, onbehandelde eikenhout vloer zorgt voor een natuurlijke sfeer in je huis. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om het precies naar je wens te krijgen. Bij Mega Parket Store kunnen we je vloer zo bewerken dat je de houten vloer krijgt die jij wil. Verouderen, krassen, kleuren noem maar op. Je kunt de vloer dus aanpassen naar jouw inrichting. Dit klinkt allemaal heel kostbaar maar dat valt best mee, uiteindelijk heb je een eiken houten vloer voor het leven.

Bescherming eikenhout monumentale vloer

Vaak zitten er in monumentale panden een eikenhout parketvloer die erg vakkundig in motieven is gelegd, dat is dan een stukje ambachtelijk erfgoed en is onvervangbaar. Het waren in het verleden vooral mensen van adel en handelslieden die zulke panden konden betalen. De vloer was die tijd meer een pronkstuk om dan letterlijk te laten zien wat je in huis hebt.

Bedenk wel dat het restaureren van de unieke eikenhout vloer door een expert gedaan moet worden. De monumentenzorg of de gemeente kunt u daarbij helpen. U kunt vaak namelijk ook subsidie krijgen op de restauratiekosten. Er zijn genoeg mogelijkheden om de eikenhout vloer in ere te herstellen.

Een eikenhouten parketvloer is meestal geen goedkope aankoop. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer precies naar uw wens is en blijft. In een parketfabriek  hebben ze de producten voor uw vloer bescherming, maar zeker ook thuis kan de eikenhout vloer op verschillende manieren behandeld worden zodat u kunt blijven genieten van een prachtige vloer.

Gebruik van kleurolie

Het gebruik van kleurolie zorgt ervoor dat de vloer een compleet andere uitstraling krijgt en is voor bescherming eiken vloeren. Bedenk wel dat het effect per houten vloer kan veranderen. Het kan handig zijn om dit eerst op een kleine oppervlakte te testen voor de hele vloer gedaan wordt. Natuurlijk wil de vloerspecialist hier u ook bij helpen.

Welke kleur kies jij 

Niet elk interieur is hetzelfde en niet alle mensen hebben dezelfde smaak in kleur en dessin. Naast de 123 Protect producten hebben we voor elk interieur ook de juiste kleur in huis. We ontwikkelde maar liefst elf verschillende tinten en kleuren die makkelijk aangebracht kunnen worden op je eiken houten vloer. Er zijn verschillende moderne kleuren verkrijgbaar zoals o.a. zand, licht gerookt, mahonie en ivoor.  

Voor wie zijn eiken houten parket vloer een eigentijdse kleur wil geven zijn er de Colors of Nature. Je vloer laten kleuren bij de parketzaak kan een kostbare aangelegenheid worden en vaak is de kleur anders dan je voor ogen had. De door ons ontwikkelde Colors of Nature zijn eenvoudig zelf aan te brengen en wat nog leuker is, je kunt je eigen kleur maken. En ze zijn een stukje onderhoud voor je eiken houten parket vloer.  

De Colors of Nature kun je eenvoudig lichter maken door er de HW Protect 3000 door te mengen. Hoe meer HW Protect 3000 des te lichter zal de kleur op je eiken houten vloer worden en het is nog onderhoud van je vloer ook. Wil je de kleur donkerder hebben dan kun je meerdere lagen aanbrengen. Wil je nu echt een unieke kleur op je vloer dan kun je zelfs de Colors of Nature onderling mengen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *