Onderhoud voor je houten vloer in Wageningen?

Ben je op zoek naar onderhoud voor je houten vloer in Wageningen? Je kan het parket onderhoudsolie gewoon online bestellen. Toch liever een deskundige spreken? Kom gerust langs in onze Showroom of bel ons even. Vanaf Wageningen ben je in ongeveer 40 minuten in onze showroom in Vianen.

Wanneer je eindelijk een mooie eikenhouten parketvloer hebt liggen, ben je daar uiteraard zuinig op. Graag houd je hem een leven lang zo goed als nieuw. Het onderhoud van je houten vloer is daarvoor essentieel. Veel onderhoudsmiddelen zitten vol met chemicaliën die je parket beschadigen wanneer het middel verkeerd gebruikt wordt. Wij van 123-Protect parket producten hebben een eigen middel ontwikkeld wat onschadelijk is voor mens, dier het milieu en natuurlijk je parketvloer.

Voor de bescherming van je houten vloer

 • Makkelijk zelf aan te brengen met een microvezel roller
 • Na 12 uur droogtijd kan je de vloer weer gebruiken 
 • Goedkoper dan andere oliën
 • 20 jaar geen onderhoud meer 

HW Protect 3000 zorgt voor een beschermlaag op je parketvloer. Direct na het leggen van de onbehandelde houten vloer kan je hem behandelen met HW Protect 3000. Bij een onbehandelde vloer is het belangrijk om hem te behandelen met 2 lagen HW-Protect. 

Wanneer de vloer al is behandeld met een olielaag of een Colors of Nature kleurlaag heb je aan een laag HW-Protect 3000 parketolie genoeg. Dit is om de bescherming van het hout, maar ook de aangebrachte kleur te beschermen. Zo geniet je jarenlang van een eikenhouten vloer die helemaal naar je wens is. 

Je kunt HW Protect aanbrengen met een microvezel roller. Wanneer je de vloer minimaal 12 uur hebt laten drogen kan je meestal weer op de vloer lopen. Zorg wel dat je de eerste drie weken geen of erg weinig water gebruikt om je vloer schoon te maken. Het schoonmaken van je houten vloer kan je dan het best doen met een zachte bezem, een parketstofzuiger of een stofdoek.

Lees hier meer over HW-Protect 3000 parket olie en hardwax

Voor het onderhoudenvan eiken vloeren

Nadat de parketvloer is gelegd en is behandeld met HW-Protect 3000, kan je deze gemakkelijk bijhouden en herstellen met HW Energy Spray. Normaal gesproken met de kamer helemaal leeg zijn, meubels en al. Maar met HW Energy Spray is dat niet nodig. Je hoeft alleen te sprayen waar de vloer intensief gebruikt wordt. Je hoeft dus niet de hele kamer te sprayen.

 • Zorg dat je vloer stof, vet en vuil vrij is, goed schudden
 • Schud te fles goed zodat de vloeistof helder wordt 
 • Gebruik de spray op kamertemperatuur 
 • Meestal binnen een half uur droog

Lees hier meer over HW Energy Spray

Voor de reiniging van je parket

HW Fix & Fresh is het reinigingsmiddel voor je eikenhouten vloer. Eens per maand 50 tot 100 ml in lauw/ warmwater toevoegen , vochtig dweilen, nooit nat. Je vloer wordt meteen voorzien van een geconcentreerd onderhoudsmiddel. Fix & Fresh is een onderhouds- en reinigingsmiddel ineen. 

Lees hier meer over HW Fix & Fresh parketreiniger

Uitstraling van je eikenhouten vloer 

De eerste indruk is meestal het belangrijkst, dat is bij alles zo. Wanneer je iemand voor het eerst ziet of wanneer je voor het eerst een woning binnen loopt. Wat er ook te zien is, de vloer speelt een grote rol in het interieur van je woning in Wageningen. Een houten vloer maakt door z’n karakteristieke uitstraling vaak meer indruk dan een laminaat- of vinylvloer.  

De kleur van de vloer speelt ook een grote rol in de uiteindelijke uitstraling van je interieur. Bij vloeren met een donkere tint krijg je sneller een rustgevende of warme sfeer in je kamer dan bij een lichtere vloer. Een compleet zwarte vloer kan erg chique staan, maar als je dat combineert met een witte vloer kan dat kil en koud overkomen. Het is hierom verstandig om altijd iets van kleur in je interieur te hebben . Dit kan simpelweg met planten, schilderijen of meubels.

Schade aan een houten vloer 

Schade aan een parketvloer komt meestal onverwachts. Brand- of waterschade zorgen vaak voor de meeste en grootste schade, maar ook meubels kunnen behoorlijke schade opleveren tijdens bijvoorbeeld een verhuizing of verplaatsing. Met uitzondering van brand- of waterschade is de houten vloer meestal wel te repareren. Het verschuiven van meubels en intensief belopen van de vloer zorgt vaak al snel voor zichtbare plekken op de vloer. Dit kan je oplossen met HW Protect 3000 hardwax parketolie.

 • Krassen zijn te herstellen met HW Protect 3000 parketolie
 • Bij waterschade moeten er nieuwe vloerdelen gelegd worden in Wageningen
 • Licht altijd de verzekering in bij grote schade
 • De vloer opschuren en vervolgens lakken kan veel schade verbergen

Kom gerust langs in onze Showroom dichtbij Wageningen!

Onze producten

2 voor € 49,-
4 voor € 79,-
SALE
SALE
 44.00