Nadat je je houten vloer een tijdje gebruikt hebt, kan hij slijten. Tegen die tijd kun je je houten vloer laten schuren. Wanneer je je houten vloer laat schuren, wordt er als het ware een dun laagje van de vloer afgehaald. Hierdoor wordt het versleten deel als het ware weg geslepen. Wil je meer weten? In deze blog vertellen we je er alles over.

Houten vloer laten schuren: wat gebeurt er?

Wanneer je je houten vloer laat schuren, wordt er dus een heel klein laagje van het hout weggehaald. Daardoor worden alle lelijke slijtplekken weg geschuurd. Meestal wordt de vloer eerst grof geschuurd met een schuurmachine. Daarna schuurt men de vloer vaak fijner. Dit zorgt ervoor dat de vloer weer glad wordt.

Wie doet het?

Voor het schuren van je houten vloer is apparatuur nodig, zoals een schuurmachine. Daarom moet je je houten vloer laten schuren door professionals of zelf een schuurmachine huren. Het is enigszins afhankelijk van het oppervlak, maar over het algemeen duurt het schuren van een vloer slechts een dag. Zeker als het slechts één ruimte betreft, zoals een woonkamer of een hal, dan zullen getrainde mensen daar niet meer dan een dag voor nodig hebben. Als je het zelf doet, kan het natuurlijk wat langer duren.

Houten vloer laten schuren

Wat moet ik doen?

Je houten vloer laten schuren kan niet zonder voorbereiding. Wanneer de vakman komt, zullen zij verwachten dat de ruimte waar geschuurd dient te worden helemaal leeg is. Dat kan best natuurlijk best wat werk zijn. Wanneer je bijvoorbeeld de vloer in je woonkamer laat schuren, zul je ervoor moeten zorgen dat je tv-meubel, tafels, kasten, en bank een andere plek krijgen. Soms kan het daarom slim zijn om een opslagbox te huren. En het is sowieso een goed idee om de vloer te laten schuren wanneer je intrekt in een nieuwe woning met een houten vloer. Op die manier is je nieuwe woning fris en kun je de vloer al laten schuren voordat er meubels op staan. Dat bespaart je veel tijd!

Wat kost een houten vloer laten schuren?

De prijzen beginnen vanaf 15 euro per vierkante meter, maar het is ook niet ongebruikelijk om 25 tot 35 euro per vierkante meter te betalen. Op de website van het bedrijf dat je wilt inhuren staan vaak de prijzen die zij rekenen aangegeven.

Je hebt je houten vloer laten schuren. Wat nu?

Nadat je je houten vloer hebt laten schuren, is het belangrijk om deze verder te behandelen. Dat moet met HW Protect 3000 hardwax parketolie. Deze parketolie dien je direct nadat de vloer is geschuurd aan te brengen. Dit geldt echter niet als je ook HW Colors of Nature kleurolie wilt aanbrengen: dit dient te gebeuren voordat je de parketolie aanbrengt. Als je je vloer met HW Protect 3000 hardwaxolie behandelt, heb je tot wel 20 jaar nauwelijks omkijken meer naar je eikenhouten vloer. Bovendien is deze ook gemakkelijk zelf aan te brengen.

Hierna moet je je vloer nog een beetje onderhouden met HW Energy Spray. Deze spray gebruik je op de meest gebruikte delen van de parketvloer, zoals looppaden. De spray biedt extra bescherming, waardoor zelfs deze veelgebruikte delen een leven lang mooi blijven. Tot slot is het verstandig om met enige regelmaat je parketvloer schoon te maken met HW Fix & Fresh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *