natuur

Haal de natuur in huis

Je kiest voor een eiken houten parket vloer, omdat je dit product waardeert als zijnde een natuur product en het duurzaam is.. De houtnerf welke je ziet is niet zomaar een print op papier ontworpen door een fabrikant. Maar echt de nerf van de boom. Elke knoest  vertelt je wat over het leven van die boom, en geen twee planken zijn hetzelfde. Zelfs de kleuren van de planken zijn verschillend. Ondanks dat de planken dezelfde bewerkingen hebben ondergaan of zelfs uit dezelfde boom gezaagd zijn. Dit zijn de unieke kenmerken van een echte houten eiken parket vloer.

Dit is waarom zoveel mensen kiezen voor een natuur eiken houten vloer. Ze zijn aan te passen aan elk interieur door ze te kleuren. De kleur producten van 123-Protect bevat een scala van elf natuurlijke kleuren die zelfs nog aan tint zijn aan te passen. Door de kleur te mengen met HW Protect 3000 hardwax parketolie kun je deze lichter maken waardoor je je eigen unieke kleur kunt samenstellen.

Het leggen van een natuur product zoals een eikenhouten parketvloer is echt vakwerk wat alleen gedaan kan worden door de gediplomeerde parketteur. Het op maat maken van de planken, het leggen en de juiste behandeling spelen allemaal een rol in de levensduur van je nieuwe houten vloer. Eikenhout is een natuurproduct wat zal gaan werken onder weersinvloeden. Juist dit werken van het hout geeft de houten vloer nog meer karakter en een mooie doorleefd uiterlijk. Dit proces kun je niet tegenhouden door het onderhoud.

Volwassen eikenboom

Eiken natuur houten vloeren

Zodra een vloer voor de eerste keer gelegd is, moet de vloer ingewerkt worden met een beschermlaag. Specifiek voor Eiken houtenvloeren is er HW-Protect 3000 . Dit is een beschermmiddel op basis van een hardwaxolie. In tegenstelling tot een wasolie, trekt dit middel volledig in de toplaag van het hout. De werkzame stof, welke specifiek geschikt is voor Eikenhouten vloeren is Kiezelzuur. Doordat Kiezelzuur in hoog concentraat aanwezig is in dit product. Er hoeft dus op de vloer nooit meer een nieuwe beschermlaag aangebracht te worden. Mits de bijbehorende onderhoudsproducten van 123-Protect gebruikt worden. Voor planten en dieren is kiezelzuur zelfs essentieel voor de opbouw van celwanden. Dus eiken houten vloeren kunnen niet zonder.

HW-Protect zorgt ervoor dat het natuur karakter van je nieuwe eiken houten vloer behouden blijft. Ook de levensduur wordt verlengd door HW-Protect. Laat je dus goed voorlichten over de verschillende behandelingen door een erkende specialist in eikenhouten vloeren.

Wat is kiezelzuur 

Kiezelzuur is dus een natuurlijk materiaal wat je eiken houten vloer niet aantast en bescherming biedt tegen huishoudelijke of dierlijke ongelukjes. Omdat de HW Protect 3000 het hout intrekt geeft het dus bescherming van binnenuit. Je vloer is dus beschermt tegen vloeistoffen zoals wijn, water en koffie. Maar ook lichte krassen zijn simpel weg te werken, het onderhoud je parket vloer.

Als je een natuur eiken houten vloer koop dan doe je dat bewust voor de natuurlijke uitstraling van de vloer en die wil je uiteraard behouden. Veel onderhoudsmiddelen geven een roze achtige gloed of maken je vloer dof. Dat wil je absoluut niet en daar komt HW Protect 3000 hardwax weer om de hoek kijken. De vloer behoud zijn karakter en uitstraling zolang die in je huis ligt. 

Het is niet te voorkomen dat er eens iets gebeurt op je eiken houten vloer maar onze Energy Spray bied uitkomst. Het bijhouden en herstellen van kleine oppervlakte krasjes is een fluitje van een cent. De Energy Spray bespaart je een hoop werk. Je hoeft niet je hele kamer uit te ruimen maar behandelt alleen daar waar nodig. Vooral looproutes zijn onderhevig aan slijtage van je eiken houten vloer. Je hoeft dus alleen daar te sprayen en met een zachte doek even uit te wrijven. Binnen een uur kun je er weer gewoon overheen lopen. Je ziet geen enkel spoor meer en dat wil je. De vloer ziet er weer uit als nieuw. 

Frisse natuur vloer houden

Uiteraard moet je je vloer wel schoonhouden, dat is met een natuur eiken houten vloer niet anders dan bij een andere vloer. Je kunt een speciale parketstofzuiger aanschaffen of aan de slag gaan met een stofdoek. In beide gevallen verwijder je alleen het stof en niet het vuil. Het Fix & Fresh  parketvloer reiniger is speciaal ontwikkeld om vloeren die zijn behandeld met HW Protect 3000 hardwax parketolie schoon en fris te houden. Fix & Fresh is op waterbasis en je hebt dus maar heel weinig nodig. Ongeveer 50/ 100 ml op een liter water is ruim voldoende. En dat maar eens per maand, dus je kunt met een flacon even vooruit. Belangrijk is dat je vochtig dweilt en niet nat.  

Als je bovenstaande zo leest dan lijkt een eikenhout vloer veel werk. Maar met de 123 producten scheelt het je juist schoonmaak- en onderhoudswerk. Je vloer gaat minstens 20 jaar mee op een behandeling met HW Protect dus je meubels hoeven niet binnen een paar jaar het huis al uit om een nieuwe vloer te leggen zoals bij tapijt of vinyl vloeren. 

Onderhouden is fluitje van een cent

Veel mensen willen wel een natuur eiken houten parket vloer maar zien op tegen het onderhoud ervan, ofwel ze denken dat het veel werk is. Je wilt toch niet elke vijf jaar je hele huis leegruimen om de vloer te behandelen of te schuren. Dit is absoluut niet meer nodig. 

Met HW Protect 3000 hardwax parketolie heb je minimaal 20 jaar geen enkel omkijken of onderhoud aan je vloer.  

Omdat veel mensen tegenwoordig milieubewust en duurzaam bezig zijn en dus geen chemische middelen willen gebruiken is de oplossing HW Protect producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *