Geen onderhoud meer aan je eiken houten vloer…Het kan heel simpel  

Het onderhoud  van een eikenhouten vloer of bescherming van je eiken houten vloer hoeft niet veel te kosten. Het onderhoud van je eikenhouten vloer kan met parketolie of je kunt het in de hardwas zetten. De schoonmaak tips van oma zijn heden ten dage behoorlijk achterhaald. Dus ook reinigen met groene zeep is niet aan te raden.  

Veel beschermingsmiddelen of onderhoudsmiddelen voor je eikenhouten parket vloer bevatten chemische middelen. Chemicaliën richten meer schade aan dan dat ze je eiken houten parket vloer tot leven brengen. Ook uit milieuoogpunt zijn mensen zich tegenwoordig bewust dat een vloer tenminste duurzaam moet zijn. Gecertificeerde eiken houten vloeren zijn nu meer regel dan uitzondering. Veel fabrikanten compenseren door voor elke gekapte eikenboom er minstens drie terug te planten.

Over 123 Protect parketolie en onderhoud eiken vloer

Wij hebben onze producten ontwikkeld om het jou makkelijk te maken, geen onderhoud meer en ter bescherming van je eiken houten parketvloer. Ruim 25 jaar geleden hadden we een eigen parketvloeren fabriek waar we zowel planken als visgraatvloeren maakten. Er kwamen veel vragen over welke middelen nu het beste zijn om de eiken houten vloer in topconditie te houden. Veel middelen bevatten chemische bestanddelen wat een gloed op de vloer gaf of er bleef een witte waas achter die je nooit meer kwijtraakt.  

Wij als specialisten in eiken hout en het bewerken ervan zijn zelf maar gaan ontwikkelen met enkele vooraanstaande geleerden. Na jarenlang proberen en testen is het eindproduct 123 Protect parket producten. We wilden een product ontwikkelen wat specifiek op eikenhout gericht was. Men was gelijk razend enthousiast over ons product omdat het middel het hout intrekt en dus van binnenuit zijn werking doet. Hierdoor blijft er geen waas of gloed achter op het eiken hout. Vloeren die behandelt zijn met 123-Protect parket producten behouden hun natuurlijke kleur en hoeven minstens 20 jaar geen groot onderhoud meer . Genoeg redenen om 123-Protect te gebruiken op je nieuwe vloer.  

Welke duurzame vloeren zijn er te koop

In tegenstelling tot PVC vloeren of vloerbedekking zijn eiken houten parket vloeren volledig milieuvriendelijk. Er zijn eiken vloeren bekend van meer dan 1000 jaar oud, vooral in oude steden zoals IJsselstein zijn die nog te vinden.. Een PVC vloer of vloerbedekking gaat hooguit maar 10 jaar mee. Door slijtage of vlekken die er niet meer uitgaan belanden deze vloeren zeer snel op de storthoop en zo de verbrandingsoven in. Het verwerken van deze vloeren op de stortplaats kost veel energie en is niet milieuvriendelijk. 

Een alternatief zou kunnen zijn dat je tot aanschaf overgaat van een laminaat vloer. Maar ook deze vloeren gaan zelden langer dan tien jaar mee. Voordeel is wel dat deze vloeren minder milieubelastend zijn. Laminaat is deels gemaakt van hout en dus afbreekbaar en herbruikbaar. Maar schijn bedriegt want de toplaag is vaak van een plastic laagje.

Andere vloeren die ook minder belastend voor het milieu zijn: 

*Kurkvloeren, waren vooral in de jaren 70 erg populair. Mensen die milieu bewust zijn kiezen ze nu weer, een revival is in gang gezet. Kurkvloeren kunnen makkelijk gebeitst worden en zijn zonder problemen zelf te leggen.  

*Bamboe, Redelijk nieuw als vloer maar ijzersterk. Bamboe is een snel groeiende plant en belast het milieu dus zo goed als niet. Een bamboe vloer is sterk en een goed alternatief voor hardhout. 

*Natuursteen, Graniet, leisteen en marmer zijn de meest gebruikte natuurstenen vloeren. Niks duurzamer dan natuursteen maar let wel goed op waar je vloer vandaan komt. De winning van natuursteen gebeurt in groeves, veel van deze groeves zijn illegaal en zeer schadelijk voor het milieu. Zorg dus dat je vloer uit een Europese groeve komt en niet uit b.v. India. 

*Linoleumvloer,

Je zou het niet denken maar het hoofdbestanddeel is lijnolie, geperst uit de zaden van de vlasplant. Gemengd met kurk, kalksteen of andere materialen is het duurzamer en milieuvriendelijker dan je zou verwachten. Bijkomende eigenschap is dat linoleum anti bacterieel is en slijtvast. En het behoeft weinig onderhoud, een natte lap of stofzuiger doet wonderen. Linoleum is slijtvast en dus geschikt voor alledaags en intensief gebruik.

*Rubber: Gewonnen uit de latexboom wordt het sap verwerkt tot rubber vloeren. Natuurrubber heeft een lange levensduur. Let wel bij het aanschaffen erop dat het een natuurrubber product is. Veel rubbervloeren worden tegenwoordig synthetisch gemaakt. Check ook of het rubber uit duurzaam gehouden bossen komt. Veel rubber wordt illegaal afgetapt waardoor er veel bomen sterven. 

*Sisal vloer, Een natuurlijke vloer gewonnen uit de vezels van de Agaveplant. Deze vloer is erg slijtvast en stofvrij. Sisal behoeft wel enig onderhoud maar je krijgt er veel voor terug. 

De meeste eiken houten vloeren komen uit duurzaam onderhouden bossen uit Europa. Het merendeel uit Frankrijk en Duitsland waar de beste eiken staan. Voor elke gekapte eiken boom planten ze in Frankrijk minimaal drie eiken bomen terug om zo de invloed van het kappen te verminderen op het milieu. Duurzaam onderhouden eiken bossen heeft duidelijk prioriteit. 

 De eikenboom 

De eiken bomen worden ter plaatse bewerkt tot lange planken en vervoert naar de vloerenfabriek. Alleen de allerbeste planken worden eiken houten vloeren.  Maar ook in eikenbomen zit verschil, niet elke eik geeft hetzelfde soort hout. Grofweg zijn er vier soorten eiken met elk hun eigen unieke karakter: 

  • Europees eiken, Het traditionele eikenhout voor onder andere meubels, parket en trappen. 
  • Amerikaans wit eiken, lichter van kleur  
  • Amerikaans rood eiken, roze van kleur, zachter van hout en grovere nerf 
  • Japans eiken, heeft een fijne spiegel en is licht van kleur 

 

Geen onderhoud meer aan je eiken houten vloer…Het is mogelijk met 123-Protect parketolie 

123-Protect heeft de oplossing. De HW Protect 3000 hardwax en parketolie. Deze olie hebben we zelf ontwikkeld om het jou makkelijker te maken, geen onderhoud meer. Als hoofdbestanddeel zit er kiezelzuur in. Kiezelzuur is een natuurlijk product dat samen met zuurstof het meest voorkomende element op aarde is. “Kiezelzuur geeft stevigheid aan planten en zorgt voor een stevig en krachtig wortelstelsel. Ook zorgt kiezelzuur voor een verhoogde weerstand bij de plant.

Aldus de geleerden. Verderop zullen we wat uitgebreider over kiezelzuur vertellen en onderhoud.

Je wilt het allerbeste voor je parketvloer

Als je lang hebt moeten sparen om dan toch die droom vloer te kopen dan wil je uiteraard het beste van het beste. Die eiken houten parket vloer komt nu wel erg dichtbij. Aangezien de vloer een alles bepalende indruk geeft in je interieur moet deze natuurlijk wel naar je smaak zijn. Je wilt er immers jarenlang van genieten. Dat je vloer enig onderhoud en bescherming nodig heeft neem je op de koop toe.  

Als je je gaat verdiepen in eiken houten vloeren en het onderhouden daarvan kom je in een woud van reinigings-  en onderhoudsmiddelen terecht. Ze beloven allemaal hetzelfde en hebben allemaal een andere uitwerking op je vloer. Gelukkig is daar de serie producten van 123-Protect die doet wat het zegt, ofwel “beschermen en reinigen” . 

Kinderen mogen knoeien

Wie kinderen heeft herkent dit wel, ze spelen op je nieuwe vloer en kunnen zo krassen veroorzaken. Nu kun je natuurlijk een aparte speelkamer maken maar echt gezellig is dat niet. Tijdens het eten gaat het er ook niet altijd helemaal schoon aan toe. Eten valt op de grond en drinken valt om. Je wilt niet bij elk ongelukje schrikken dat je vloer beschadigd raakt of dat er vlekken kunnen ontstaan in het hout.  

Maar niet alleen kinderen veroorzaken wel eens een ongelukje. Eer je puppy of kitten helemaal zindelijk is duurt wel een paar maanden. Je kunt je puppy of nieuwe kitten natuurlijk in de bijkeuken laten om je eiken vloer te beschermen tegen krassen. Maar je wilt natuurlijk wel genieten van je nieuwe huisdier.  

Veel mensen willen wel een eiken houten parket vloer maar zien op tegen het onderhouden en reinigen ervan, ofwel ze denken dat het veel werk is. Je wilt toch niet elke vijf jaar je hele huis leegruimen om de vloer te behandelen of te schuren. Dit is absoluut niet meer nodig. Met HW Protect 3000 parketproducten heb je minimaal 20 jaar geel enkel omkijken naar je vloer. Omdat veel mensen tegenwoordig milieubewust en duurzaam bezig zijn en dus geen chemische middelen willen gebruiken is de oplossing HW Protect producten. Waar je ook woont via onze webshop kun je makkelijk en snel bestellen. Twijfel je ergens over dan zit onze klantenservice voor je klaar.

 Wat is kiezelzuur voor onderhoud

Kiezelzuur is dus een natuurlijk materiaal wat je eiken houten vloer niet aantast en bescherming biedt tegen huishoudelijke of dierlijke ongelukjes. Omdat de HW Protect 3000 parketproducten het hout intrekt geeft het dus bescherming van binnenuit. Je vloer is dus beschermt tegen vloeistoffen zoals wijn, water en koffie. Maar ook lichte krassen zijn simpel weg te werken, het onderhoud je parket vloer.

Als je een eiken houten vloer koopt dan doe je dat bewust voor de natuurlijke uitstraling van de vloer en die wil je uiteraard behouden. Veel onderhoudsmiddelen geven een roze achtige gloed of maken je vloer dof. Dat wil je absoluut niet en daar komt HW Protect 3000 weer om de hoek kijken. De vloer behoud zijn karakter en uitstraling zolang die in je huis ligt. 

Niet te voorkomen

Het is niet te voorkomen dat er eens iets gebeurt op je eiken houten vloer maar onze Energy Spray onderhoudsolie biedt uitkomst. Het onderhoud en herstellen van kleine oppervlakte krasjes is een fluitje van een cent. De Energy Spray onderhoudsolie bespaart je een hoop werk want je hoeft niet je hele kamer uit te ruimen maar behandelt alleen daar waar nodig. Vooral looproutes zijn onderhevig aan slijtage van je eiken houten vloer. Je hoeft dus alleen daar te sprayen en met een zachte doek even uit te wrijven. Binnen een uur kun je er weer gewoon overheen lopen. Je ziet geen enkel spoor meer en dat wil je. De vloer ziet er weer uit als nieuw. Let wel dat de droogtijd kan afwijken van de gebruiksaanwijzing. Dit komt door vochtigheid. In Bloemendaal aan zee zal het vocht in de lucht hoger zijn dan in Woerden.

Geen onderhoud, wel bijhouden

Uiteraard moet je je vloer wel reinigen en een beetje onderhoud plegen, dat is met een eiken houten vloer niet anders dan bij een andere vloer. Je kunt een speciale parketstofzuiger aanschaffen of aan de slag gaan met een stofdoek. In beide gevallen verwijder je alleen het stof en niet het vuil. De Fix en Fresh is speciaal ontwikkeld om vloeren die zijn behandeld met HW Protect 3000 parket producten schoon en fris te houden. Fix & Fresh is op waterbasis en je hebt dus maar heel weinig nodig. Ongeveer 50/ 100 ml op een liter water is ruim voldoende. En dat maar eens per maand, dus je kunt met een flacon even vooruit. Belangrijk is dat je vochtig dweilt en niet nat.  

Als je bovenstaande zo leest dan lijkt een eikenhout vloer veel werk maar met de 123-Protect parket producten scheelt het je juist schoonmaak- en onderhoudswerk en is bescherming van je eiken houten vloer. Je vloer gaat minstens 20 jaar mee op een behandeling met HW Protect dus je meubels hoeven niet binnen een paar jaar het huis al uit om een nieuwe vloer te leggen zoals bij tapijt of vinyl vloeren. 

 Welke kleur kies jij 

Niet elk interieur is hetzelfde en niet alle mensen hebben dezelfde smaak in kleur en dessin wat vloer betreft. Naast de 123 Protect producten ter bescherming of reiniging van je eiken houten vloer hebben we voor elk interieur ook de juiste kleur in huis. We ontwikkelde maar liefst elf verschillende tinten en kleurenolie die makkelijk aangebracht kunnen worden op je eiken houten vloer. Er zijn verschillende moderne kleuren verkrijgbaar zoals o.a. zand, licht gerookt, mahonie, white wash en ivoor.  

Voor wie zijn eiken houten parket vloer een eigentijdse kleur wil geven zijn er de Colors of Nature parket kleurolie. Je vloer laten kleuren bij de parketzaak kan een kostbare aangelegenheid worden en vaak is de kleur anders dan je voor ogen had. De door ons ontwikkelde Colors of Nature kleurolie zijn eenvoudig zelf aan te brengen en wat nog leuker is, je kunt je eigen kleur maken. Je kunt ze onderling mengen of lichter maken door er HW Protect 3000 te mengen. En ze zijn een stukje onderhoud voor je eiken houten parket vloer.  

De Colors of Nature parket kleurolie kun je eenvoudig lichter maken door er de HW Protect 3000 door te mengen, zo kun je je eigen tint kleurolie maken. Hoe meer HW Protect 3000 des te lichter zal de kleur op je eiken houten vloer worden en het is nog onderhoud van je vloer ook. Wil je de kleur donkerder hebben dan kun je meerdere lagen aanbrengen. Wil je nu echt een unieke kleur op je vloer dan kun je zelfs de Colors of Nature parket kleurolie onderling mengen.  

HW Protect 3000 parketolie is makkelijk zelf aan te brengen

De kleuren zijn makkelijk aan te brengen met een microvezel roller of een zachte doek. Dit is tevens onderhoud en bescherming van je vloer. Wrijf deze goed uit en na 12 uur kun je de vloer gebruiken. Als je zelf aan de slag gaat met een gemengde kleur dan raden we je wel aan om eerst een stukje los hout te kleuren. De opgedroogde kleur kan er anders uit zien dan dat deze in de verfbak oogt. 

Daarna je vloer afwerken met HW Protect 3000 en je hebt de eerste 20 jaar geen onderhoud meer naar je vloer. Want wat doe je liever, lekker op vakantie naar de zon of je vloer opknappen en je huis leeghalen van alle meubels? Wij weten het wel.. 

De producten van 123-Protect zijn speciaal voor u ontwikkeld ter bescherming van je eiken houten vloer, een huis moet zijn om te gebruiken en te leven. De kleuren van Colors of Nature parket kleurolie zijn kleurvast en verbleken niet in het zonlicht.  

Voor elk interieur een eiken parket vloer

De 123-Protect Colors of Nature kleurolie zijn er voor elk interieur. Welke style je ook hebt de juiste kleur voor je vloer is een must voor een complete uitstraling.

Landelijk interieur

Bij een landelijk interieur raden wij een mooi verouderde look aan. Een ouder lijkende vloer staat zoveel mooier in een landelijk huis, want stel u zich voor hoe een splinternieuwe glimmende vloer bij een landelijke inrichting zou staan! Een gekraste vloer of een geborstelde vloer passen geweldig in een landelijke inrichting. De vloer krijgt dan een authentieke ‘oude’ look die zo mooi bij een country style past. Wat robuuste meubels erin en je kunt trots zijn op het resultaat.

Modern interieur

Heeft u een modern ingericht huis of een modern kantoor? Eigenlijk is het helemaal af als alle onderdelen van uw interieur bij elkaar te passen. Een strakke witte vloer maakt daar dan ook deel van uit. Dan past daar een wit geoliede vloer perfect bij, maar ook een White Wash vloer zal het fantastisch doen in het moderne interieur. In welke kleur uw huis of bedrijf is ingericht, modern past altijd..

Barok interieur

In een huis dat in een authentieke barokstijl is ingericht, zal een donker gerookte vloer of een mahonie vloer prachtig staan. U kunt deze donkergekleurde vloer ook gekrast geleverd krijgen en de krassen kunnen dan bijvoorbeeld zwart gekleurd worden, om de look perfect te vervolmaken. Zo levert Mega Parket Store voor ieder interieur de perfect passende eikenhouten vloer.

Industrieel interieur

Een van de nieuwste ontwikkelingen van de laatste jaren in eikenhouten vloeren is de industriële look. Tegenwoordig is een industriële stijl erg hot, zowel in bedrijfsinrichtingen als in interieurs bij de mensen thuis. Bij een industriële stijl past een diepzwart geoliede vloer helemaal perfect. Maar ook een grijs geoliede vloer zal prachtig staan en perfect bij het interieur passen. Want een stoere industriële inrichting vereist zeker een stoer ogende eikenhouten vloer. Een mooie steigerhouten tafel met steigerpalen onderstel.

Onderhoud is fluitje van een cent

Veel mensen willen wel een eiken houten parket vloer maar zien op tegen het onderhoud ervan, ofwel ze denken dat het veel werk is. Je wilt toch niet elke vijf jaar je hele huis leegruimen om de vloer te behandelen of te schuren. Dit is absoluut niet meer nodig. Met HW Protect 3000 heb je minimaal 20 jaar geen enkel omkijken of onderhoud aan je vloer.  Omdat veel mensen tegenwoordig milieubewust en duurzaam bezig zijn en dus geen chemische middelen willen gebruiken is de oplossing HW Protect producten. 

Te mooi om waar te zijn, geen onderhoud?

Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn, geen onderhoud bescherming van je eiken houten vloer aan je eiken vloer en ook nog eens goedkoper dan een laminaat vloer. Reken maar uit als je 20 jaar geen onderhoud hebt aan je vloer versus een laminaat vloer die misschien 10 jaar meegaat. Daarbij zijn er vloeren bekend die meer dan 1.000 jaar oud zijn en er nog uit zien alsof ze gisteren zijn gelegd. Eikenhout is een van de sterkste houtsoorten die er is en gaat een leven lang mee. Niet voor niks werden er honderden jaren geleden al schepen van eikenhout gemaakt die nu bijna ongeschonden onder de grond vandaan worden gehaald. Maar ook sluizen, meubels, deuren, trappen en kozijnen worden gemaakt van eikenhout.  

Hoe ouder hoe mooier 

Tegenwoordig worden eiken houten vloeren gekoesterd in de wereld van design en interieur. Hoe doorleefder hoe mooier de vloer. Veel vloeren worden gelukkig gered van de sloop doordat gespecialiseerde bedrijven ze opkopen. Een Amsterdams grachtenpand met een eeuwenoude vloer erin oogt nu eenmaal beter en geeft het pand nog meer karakter. Hoe meer butsen, knoesten, oude spijkers en hoe doorleefder de vloer eruit ziet hoe kostbaarder deze is. Het zijn niet de allerduurste vloeren ter wereld want dat is nog altijd een gietvloer met Swarovski kristallen met de prijs van €4.500 per m2. 

Eiken houten vloer opknappen

Na jaren intensief gebruik kan het zijn dat uw eiken houten vloer aan een opknapbeurt toe is. Zeker vloeren in monumentale panden in o.a. Culemborg hebben het in de loop der jaren zwaar te verduren gehad. Spijkers die loskomen, planken die beschadigen en de bescherming van het hout is verdwenen. Zo’n oude eiken houten vloer eruit halen en vervangen voor een nieuwe is misschien de goedkoopste oplossing maar niet altijd gewenst. Een oude vloer geeft karakter aan het pand.

Vloer schuren en onderhoud

De meest gebruikte manier is het opschuren van de oude vloer. Daarna krijgt de vloer een nieuwe olie of laklaag en kan er weer een eeuw tegenaan. Voor het schuren van de vloer zijn er vijf stappen.

  • Alle uitstekende delen zoals schroeven en spijkers moeten verwijderd worden.
  • Als dat gebeurd is zal er grof geschuurd worden met een machine
  • Daarna zal er opnieuw geschuurd worden maar nu van grof naar fijn voor het gladste resultaat
  • Na het schuren zal de vloer stofvrij gemaakt worden
  • De laatste stap is de vloer weer netjes en strak in de olie of lak zetten

Voorlichten en advies

Laat je in elk geval goed voorlichten over het onderhoud van je eiken houten vloer. Eer je gaat werken aan je eiken houten vloer kun je beter eerst een uurtje inplannen voor advies. Vaak lijkt het een simpel klusje wat je zelf kunt doen. Op you-tube staan er honderden filmpjes over het plan van aanpak. In onze showroom in Vianen krijgen we geregeld mensen die zelf hun vloer willen schuren en lakken. Helaas kan dat goed fout gaan en dan heb je echt een probleem. Onze vakspecialisten kunnen u er alles over vertellen en zonodig u doorverwijzen naar de echte vloeren restaurateur in b.v. Tilburg. Ervaren parketteurs zitten overla in Nederland, van Breda tot Maarssen.

123-Protect parketolie en geen onderhoud meer

123-Protect is de onbetwiste topper voor jouw houten vloer onderhoud en bescherming van je eiken houten vloer. Het is makkelijk aan te brengen zonder knoeien. Minstens 20 jaar lang kunnen je meubels op hun plek blijven staan. Het is het meest duurzame en milieuvriendelijk middel wat er is, geen chemicaliën of oplosmiddelen. Onze Energy Spray onderhoudsolie hoeft u alleen maar te gebruiken op plaatsen die intensief gebruikt worden, tijdens het aanbrengen kunt u gewoon de meubels laten staan. Tevens geeft het een extra bescherming laag aan je vloer. Uiteraard wil je dat je vloer schoon en netjes blijft. Simpel wat Fix & Fresh reinigingsmiddel en je vloer ruikt weer heerlijk fris voor lange tijd. 

Bestel makkelijk, veilig en snel online

Al onze producten zijn makkelijk te bestellen via onze webshop. Voor 16:00 uur besteld is de volgende dag in huis. Uiteraard kun je als je in de buurt van Vianen woont het ook afhalen. We leveren door heel Nederland van Sneek tot Maastricht en Wageningen.

Onze producten

2 voor € 49,-
4 voor € 79,-
SALE
Oorspronkelijke prijs was: € 65.00.Huidige prijs is: € 49.00.
SALE
Oorspronkelijke prijs was: € 47.50.Huidige prijs is: € 44.00.