Bij 123 Protect zijn we fan van onderhoudsolie. Wat ons betreft is parketolie in gebruik een stuk simpeler en minder tijdrovend dan lak. Waarom? In deze blog leggen we 5 voordelen uit van het gebruik van onderhoudsolie op je houten vloer.

Onderhoudsolie op je houten vloer is makkelijk in dagelijks onderhoud

Wanneer je onderhoudsolie op je houten vloer gebruikt, dan heb je weinig in dagelijks/wekelijks onderhoud te doen. Stof afnemen kan met een bezem of een stofzuiger met een parketborstel. Wil je daarna ook nog je parket dweilen, dan kun je een emmer met lauw water mengen met wat azijn of groene zeep. Dweil de vloer vervolgens met een goed uitgewrongen dweil: als je je dweil te nat maakt, kan het hout van de vloer gaan werken.

Daarnaast moet je, mits je écht schoon parket wilt, je houten vloer één keer per maand schoonmaken met HW Fix & Fresh parketreiniger. Dit reinigingsmiddel op waterbasis reinigt je vloer grondig en zorgt ook voor extra bescherming, zodat hij minder slijt.

Snelle droogtijd

Het duurt niet lang voordat de onderhoudsolie op je houten vloer helemaal gedroogd is. 12 uur na het aanbrengen van HW Protect 3000 parketolie kun je alweer op de vloer lopen. Je moet nog wel voorzichtig met je parketvloer omgaan totdat de lagen helemaal doorgehard zijn. Dat gebeurt meestal na een dag of 10.

Krassen zijn met onderhoudsolie op je houten vloer makkelijk te camoufleren

Wanneer je onderhoudsolie op je houten vloer hebt gebruikt, kun je krassen een stuk makkelijker camoufleren dan bij een gelakte vloer. Kleine krasjes in de olielaag zijn over het algemeen gewoon te camoufleren met een beetje nieuwe olie. Zit de kras wat dieper, dan kun je hem meestal weghalen door hem met een fijn plukje staalwol uit te boenen. Je kunt vloeren met onderhoudsolie dus uitstekend opknappen zonder te schuren.

Bij het maken van onderhoudsolie worden geen schadelijke stoffen gebruikt

Het gebruik van HW Protect 3000 hardwaxolie is geheel veilig en niet schadelijk. Bij de productie van onze olie zijn geen stoffen gebruikt die schadelijk zijn voor mens of milieu.

Onderhoudsolie op je houten vloer garandeert lang een onderhoudsvrije vloer

Een van de overwegingen die mensen maken bij de keuze voor een bepaald soort parket (zoals lamelparket of massief parket) is de duurzaamheid. Massieve houten vloeren zijn vaker te schuren omdat de houtlaag dikker is.

Bij het gebruik van de hardwaxolie van 123 Protect hoef je je daar totaal geen zorgen over te maken. Met HW Protect 3000 blijft je vloer tot wel 20 jaar onderhoudsvrij. Zelfs wanneer je vloer vloerverwarming heeft en dus blootgesteld wordt aan temperatuurverschillen, zorgt HW Protect 3000 voor een grondige en langdurige bescherming. Zo hoef je je vloer tientallen jaren niet opnieuw te laten schuren en oliën of lakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *