Bescherming eiken vloer door 123 Protect producten

 Bescherming eiken vloer

Vaak wordt de keuze gemaakt wanneer er een oud huis gekocht wordt, de aanwezige parketvloer niet te vervangen maar te laten restaureren naar de originele staat. Dit is een begrijpelijke keuze, aangezien een parketvloer in zo een authentiek huis vaak bij het interieur hoort. De legwijze was in die tijd ook erg verschillend van hoe een parketvloer nu gelegd wordt. Bescherming  eiken vloer van eeuwenoud is een must.

 

bescherming eiken vloer

Niet altijd is het de moeite om uw kostbare houten vloer te laten renoveren. Het renoveren is namelijk ook een kostbare aangelegenheid. In sommige gevallen is het renoveren bijna net zo duur als een volledige nieuwe parketvloer. Vandaag de dag kunnen we zelfs uw vloer op maat een verouderde look geven. Bekijk dus goed hoeveel het restaureren gaat kosten, en hoe duur een eventuele nieuwe vloer gaat kosten. U kunt ook een stukje van uw oude vloer meenemen, of een foto ervan, zodat u beter de keuze kunt maken.

Bescherming eiken monumentale vloer

Vaak zitten er in monumentale panden een parketvloer die erg vakkundig in motieven is gelegd, dat is dan een stukje ambachtelijk erfgoed en is onvervangbaar. Het waren in het verleden vooral mensen van adel en handelslieden die zulke panden konden betalen. De vloer was die tijd meer een pronkstuk om dan letterlijk te laten zien wat je in huis hebt.

Bedenk wel dat het restaureren van de unieke vloer door een expert gedaan moet worden. De monumentenzorg of de gemeente kunt u daarbij helpen. U kunt vaak namelijk ook subsidie krijgen op de restauratiekosten. Er zijn genoeg mogelijkheden om de vloer in ere te herstelle

Een eikenhouten parketvloer is meestal geen goedkope aankoop. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer precies naar uw wens is en blijft. In een parketfabriek  hebben ze de producten voor uw vloer bescherming, maar zeker ook thuis kan de vloer op verschillende manieren behandeld worden zodat u kunt blijven genieten van een prachtige vloer.

Gebruik van kleurolie

Het gebruik van kleurolie zorgt ervoor dat de vloer een compleet andere uitstraling krijgt en is voor bescherming eiken vloeren. Bedenk wel dat het effect per houten vloer kan veranderen. Het kan handig zijn om dit eerst op een kleine oppervlakte te testen voor de hele vloer gedaan wordt. Natuurlijk wil de vloerspecialist hier u ook bij helpen.

Bescherming eiken vloer met olie

De kans is groot dat er door de jaren heen wel eens een glas wijn of iets dergelijks gemorst wordt. Het is hierom raadzaam om de vloer goed te beschermen. Dit is eenvoudig zelf te doen met HW Protect 3000. Dit middel trekt in het hout en beschermt de vloer van binnenuit.

 

bescherming eiken houten vloer

 

 

Schuren 

Merkt u dat uw parketvloer een stuk doffer is dan wanneer u hem kocht? Schuren is dan wellicht een oplossing. Allereerst is het belangrijk dat er goed gestofzuigd en gedweild wordt, dat is normaal gesproken al voldoende om de vloer mooi te houden. Wees wel voorzichtig met het schuren, het is handig om hiervoor langs de specialist te gaan. De levensduur van de vloer hangt af van de toplagen. Vloeren met een toplaag van 3 tot 5 mm kunnen meestal 2 keer geschuurd worden voordat de laag vervangen moet worden. Wanneer u de vloer koopt kunt u het best om tips vragen bij de medewerkers.

 

Je vloer bewerken

Niet iedereen heeft hetzelfde huis of heeft dezelfde smaak wat interieur betreft. Sommige mensen zijn gek op oude details en krakende vloeren. Die geven de voorkeur aan een huis wat niet helemaal recht is en waar de vloer soms afloopt en flinke noesten en er uitgeleefd uitziet. Zo’n vloer zou in een nieuwbouw woning niet tot zijn recht komen. Vaak vind je in nieuwbouw een laminaat vloer. Dit hoeft natuurlijk niet. Ook in een nieuwbouw woning kun je heel goed een eiken houten vloer leggen die bij je huis past. De eiken houten vloeren handel staat niet stil en elke eiken houten vloer kan aangepast worden naar de wensen van de klant. Een eiken houten parket vloer is een levende vloer en zal vanuit zichzelf al veel karakter uitstralen richting je interieur. Om de natuur een handje te helpen zijn er verschillende bewerkingen van je eiken houten vloer mogelijk.

 

Bewerkingen/ bescherming eiken hout

Geschaafd

De oppervlakte van een geschaafde vloer is egaal, maar de structuur van de nerf is nog wel duidelijk zichtbaar. Een oppervlakte dat geschaafd is geeft een rustige natuurlijke uitstraling in combinatie met de houtnerven en olie. Zorg wel voor de juiste bescherming eiken houten vloer.

Verouderd

Bij het verouderen van de vloer worden kleine deukjes en krasjes in het hout gemaakt waardoor het er ook gebruikt uit gaat zien. Het verouderen is te vergelijken met trommelen, maar dan minder intensief.

White wash

Met een White wash behandeling geeft u uw vloer een nieuwe kleur. White wash bevat wit pigment waardoor de vloer een lichtere uitstraling geeft. U kunt de olie gemakkelijk op een katoenen doek aanbrengen waarna het op de vloer geboend kan worden. Het is belangrijk dat de vloer goed geschuurd is en is ontdaan van oliën voordat u met het White washen begint. Dit is tevens bescherming eiken vloeren. Uiteraard kunt u de vloer ook in andere tinten kleuren, bekijk hiervoor eens 123-protect.

Vergrijsd

Bij vergrijzen geeft u uw onbehandelde vloer een wat doorleefde look. U kunt dit met meerdere soorten wash bewerkingen doen. Dit is ook bescherming eiken houten vloer. Het is verstandig om in een keer een grote hoeveelheid te mengen, zodat u alles met een lading kunt doen. Er kan zo geen kleurverschil optreden. Bekijk hier onze meerdere soorten wash.

Geschuurd

Wanneer uw vloer geschuurd wordt, krijgt hij een rustieke look. De nerf wordt namelijk meegenomen in het schuren. U kan zelf bepalen in welke mate er geschuurd wordt en hoeveel er van de houtstructuur overblijft. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de mail, chat of telefoon. Natuurlijk kunt u ons ook bezoeken in onze Showroom. Wij vertellen u alles over bescherming eiken houten vloeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *